SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum

OM kód: 203052 | 6723 Szeged, Gyík u. 3.

Intézmény logo

Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Kódolás Hete

Kódolás Hete

 

2023-ban iskolánk is csatlakozott a Kódolás Hete rendezvénysorozathoz.  Az iskolai alapítvány közreműködésével a Meet and Code pályázaton sikeresen pályáztunk, és két rendezvényünk is támogatásra érdemesnek bizonyult. 

A Varrj, kódolj és légy menő! programba az érdeklődő általános iskolások és Dobbantó programos diákjaink kapcsolódtak be és készíthettek saját ékszereket, ékszertartót.

 

Varrj, Kódolj és légy menő!

A 4 alkalomból álló kreatív délutánok során iskolánk digitális közösségi alkotóműhelyében vehettek részt alkotópedagógiai foglalkozásokon az érdeklődő diákok és tanárok. A résztvevők ékszereket, kitűzőket, hűtőmágneseket tervezhettek, majd nyomtaták ki 3D nyomtatóval, vagy készítették el lézervágás, gravírozás segítségével. Ezt követően készíthették el a végleges formáját az ékszereknek. A nyomtatási, vágási folyamatok közben ékszertartó tasakokat, kendőt varrtak, amit digitális hímzéssel vagy függőkkel díszítették. A 4. foglalkozáson a Micro:bitet programoztak.

Hozd ki magadból a legjobbat! családi nap

Családi délutánunkat kifejezetten SNI tanulóknak és családjaiknak szerveztük. Célunk megmutatni, hogy a tanulási nehézségek ellenére is elsajátítható a kódolás, ők is örömöt lehetnek, sikeresek lehetnek ezekben a tevékenységekben. A 3D tervezés, és nyomtatás, Lego robotok és Micro:bit programozás, digitális hímzés és varrás, lézervágás mellett társasjátékok, barkácsolási, növényápolási feladatok, muffindíszítő verseny, a Bee-bot ügyességi pálya, Scottie Go kihívásokat teljesíthettek résztvevők.

A Hozd ki magadból a legjobbat! családi délutánt kifejezetten sajátos nevelési igényű diákoknak és családjaiknak szerveztük. A közel nyolcvan résztvevő forgószínpadszerűen több, mint 10 állomáson próbálhatta ki magát. Az egyes próbák sikeres teljesítése esetén a tanuló pecsétet kapott a menetlevélbe, amit a végén nyereményre válthatott. A szülők részvételével plusz pontot lehetett szerezni. 

Erdélyi Margit főigazgató és Nemes-Nagy Erika igazgató köszöntőjét követően a családok megkezdték a kihívások teljesítését az állomásokon. 

Az állomásokon és digitális közösségi alkotóműhelyben alkothattak a résztvevők szabadon, kipróbálva a 3D tervezést, és nyomtatást, Lego robotok és Micro:bit programozást, digitális hímzést, lézervágást, a Bee-bot ügyességi pályát, Scottie Go-t.

 

A résztvevők visszajelzései alapján nagyon hasznos és remek hangulatú rendezvényt sikerült a lebonyolítanunk. Találkozunk jövőre. Köszönjük a támogatást és a kollégák aktív közreműködését!


Partnereink

SZC logo

Szegedi Szakképzési Centrum


Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola

6723 Szeged, Gyík u. 3.

Telefon: +36 62 547 014

E-mail: szszc.ja@gmail.com

OM azonosító: 203052


2024Szegedi SZC József Attila Általános Iskola és Szakképző Iskola